top of page
IMG_20211217_113406.jpg

ME hemQultur

Med unika föremål och byggnadsdetaljer i gränslandet mellan konst, byggnadsvård och historia vill HemQultur bidra till glädjefyllda, vackra och hållbara hem. Genom att ge nytt liv åt möbler, byggnads- och inredningsdetaljer tas skönheten i det enkla tillvara för att åter blåsa liv i den glädje föremålet en gång skänkte. Fokus är dekorativt måleri samt enklare underhåll av fönster och dörrar. 

Varför Q? Stora Q och lilla q tillämpas i detaljplaner för att på olika vis värna vissa kulturhistoriska byggnader och områden. HemQultur vill knyta an och bidra till ett ökat intresse för det byggda kulturarvet. 

Välkommen att kika in i HemQulturs studio som visar ett urval av alster. Bloggen är under uppbyggnad. 

Om mig

Jag som driver ME HemQultur och spökar i kakelugnsluckan på bilden intill heter Miriam Eklöf. Jag är utbildad inom byggd miljö och har ett stort intresse för inredning, kulturmiljöer och byggnadsvård. Mitt intresse för kreativt skapande har följt mig sedan barnsben.

 

År 2020 fick jag upp ögonen för marmoreringsmåleri och hur man med olika tekniker kan skapa stenliknande ytor. Marmorering är ett väldigt fritt och intuitivt sätt att måla på. Även om jag vet vilken sten och i vilka kulörer jag vill måla, vet jag inte hur slutresultatet blir förrän efter sista penseldraget. Alla ytor blir därför unika, på samma sätt som ingen sten är den andra lik.

 

Efter lärorika kurser i måleri och fönsterrenovering har jag fortsatt skapa i egen regi. Idag arbetar jag bredare med dekorationsmåleri med fokus på användandet av äldre, traditionella färgtyper så som linoljefärg och limfärg. ME HemQultur startade jag 2022 och min verkstad finns i Malmköping, Södermanland.

bottom of page