top of page
IMG_20211217_113406.jpg

ME hemQultur

Med unika föremål och byggnadsdetaljer i gränslandet mellan konst, byggnadsvård och historia vill HemQultur bidra till glädjefyllda, vackra och hållbara hem. Genom att ge nytt liv åt möbler, byggnads- och inredningsdetaljer tas skönheten i det enkla tillvara.

Varför Q? Stora Q och lilla q tillämpas i detaljplaner för att på olika vis värna vissa kulturhistoriska byggnader och områden. HemQultur vill knyta an och bidra till ett ökat intresse för det byggda kulturarvet.

Välkommen att kika in i HemQulturs studio som visar ett urval av alster. Välkommen också att följa mig och det jag gör på Instagram! Länk via ikonen längst ner på sidan. Bloggen är under uppbyggnad. 

Om mig

Jag som driver ME HemQultur heter Miriam Eklöf. Inredning, kulturmiljöer och byggnadsvård ligger mig varmt om hjärtat, och mitt intresse för kreativt skapande har följt mig sedan barnsben. År 2020 fick jag upp ögonen för dekorativt måleri och ett par år senare yrkesutbildade jag mig till kulturmålare. Sedan tidigare har jag även en magisterexamen inom byggd miljö i bagaget. 

 

Kurser som ingått i min yrkesutbildning till kulturmålare är följande: 

Linoljefärg exteriört måleri inkl. slamfärg - Linoljefärg interiört måleri inkl. laserade ytor - Färgundersökning och dokumentation - Limfärg, tapet och schablon - Färglära - Arkitektur- och bebyggelsehistoria - Emulsionsfärger - Examensarbete - Kalkfärg och silikatfärg - Oljeförgyllning och korrosion - Papp- och vävspänning.

 

Mitt fokusområde är dekorationsmåleri, där jag gärna använder mig av äldre, traditionella färgtyper så som linoljefärg och limfärg. ME HemQultur startade jag 2022 och min verkstad finns i Malmköping, mitt i Södermanlands län.

bottom of page